FuriousWordPressRipper

Bombă de presă – Vântu nu a citit romanul ”Baltagul”

Posted in Uncategorized by FuriousWordPressRipper on 16/09/2010

Se mai îndoieşte cineva de toxicitatea personajului care ocupă prima pagină a presei? Nu, nu cred. Sau, dacă mai există cineva care să îi sară în apărare, ori îi este avocat, ori rudă, ori partener de ”afaceri”. M-am abţinut cu greu să dau curs primului impuls şi să scriu şi eu câteva păreri depre acest subiect. Am urmărit campania de la televiziunea mogulului şi observ că şi-au atins obiectivul. Au reuşit să politizeze subiectul pentru care numitul Vântu este atât de reţinut în arest. L-au legat de gâtul preşedintelui, ca pe o victimă a acestuia, încercând să minimalizeze impactul social al infracţiunilor de care a fost acuzat. Ceea ce au reuşit slujbaşii lui Vântu, însă, a fost demolat, în prostia sa, de însuşi Vântu. Mogulul a ţinut un discurs patetic, care a supralicitat cartea politizării şi a aruncat în ridicol meterezele ridicate de apărătorii acestuia. Prin discursul său, Vântu a confirmat (dacă mai era nevoie) că a construit un trust de presă cu scopul de a exercita presiuni asupra instituţiilor statului şi că jurnaliştii din acest trust sunt aserviţi în totalitate. Astfel, în prostia lui, a crezut că poate intimida completul de judecată, încercând să creeze o imagine supradimensionată a puterilor sale de influenţă în sfera socio-politică. A mizat pe impresia creată de un ipotetic ajutor cerut de preşedintele Băsescu în preajma loviturii de palat eşuate a celor 322, sprijinindu-se pe povestea vizitei istorice facute de Geoană în puterea nopţii, în chiar preziua legendarei confruntări cu preşedintele Băsescu.

Un fel de ” Eu sunt acela care l-am pus preşedinte pe Băsescu şi tot din cauza mea a pierdut Geoană. Aveţi grijă, băieţi, ce verdict daţi! Pentru că, oricum, eu tot voi scăpa de aici şi voi avea grijă de fiecare dintre voi, în parte, după fapte”

Aceasta a fost prima lui dublă greşeală. Spun dublă pentru că a greşit prima oară discreditându-şi întreaga echipă media care a sărit să-i ia partea şi a doua oară încercând să îşi încordeze muşchii în faţa completului de judecată. Pentru că, dacă Vântu poate pune preşedinţi sau îi poate da jos, aşa cum susţine, invalidând voinţa electoratului exprimată în mod democratic, ei bine, în acest caz, Vântu chiar reprezintă un pericol social major.

Dacă eruditul Vântu ar fi citit şi romanul ”Baltagul”, nu ar fi greşit pe serviciul lui. Ar fi tăcut filozofic în momentul când acuzarea ar fi citit pe baltag  “Pentru o faptă, este numai o plată. Chiar dacă aş fi eu, mi-oi primi osânda de la cine se cuvine” şi ar fi lăsat avocaţii să îşi facă treaba.

Voi reveni asupra textului după ora 15:00, ora examenului dat de justiţie pe tema corupţiei.

Update:

Sorin Ovidiu Vântu a fost eliberat din arest, dar nu consider că poate fi un lucru foarte bun pentru el în judecarea cauzei pe fond. Nu am studii juridice dar tocmai din aceast motiv pot să apreciez care va fi opinia publică cu privire la acest verdict.

După cum spuneam la început, în opinia publică Vântu este hoțul neprins, actorul și beneficiarul jafului de la FNI. În sprijinul acestei percepții publice se contabilizează și faptul că Vântu este un recidivist. Un alt element care trebuie luat în calcul este că, în ciuda campaniei disperate de la Realitatea prin care au încercat să-l prezinte pe acesta ca victimă a președintelui, poziționarea acestora pe poziții de război nu face nimic altceva decât să-i accentueze lui Băsescu, prin contrast, un și mai pronunțat profil de luptător anticorupție. Completul de judecată chiar dacă ar fi avut motive întemeiate să îl elibereze pe Vântu, deliberând în acest sens într-un complet în care se număra și Viorica Costiniu,  în opinia publică justiția se poziționează de partea inculpatului, a corupției, oferindu-i președintelui aura unui Don Quijote de Dâmbovița în luptă și cu morile de ”vânt” ale justiției.

Pe scurt, la nivel de imagine, președintele a câștigat în mod detașat și de această dată.

În perioada următoare, dacă Vântu va da curs unui atac furibund la adresa președintelui pe canalele sale media, este greșeala pe care Băsescu nu va întârzia să o speculeze.

Băsescu a mai reușit o chestie. În planul percepției publice, orice încercare de suspendare a președintelui va purta semnătura inculpatului Vântu, iar asocierea lui Victoraș și a lui Crinuleț cu acesta va arunca demersul suspendării în planul conspirațiilor oculte.

Reclame

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vita said, on 22/09/2010 at 10:02

    Oricum dupa atata manipulare de presa se ajunge sa se creada ca vantu este chiar nevinovat si bun de pus pe rana. Sa stii ca sunt multi oameni care incep sa ii planga de mila

  2. furiouswordpressripper said, on 22/09/2010 at 15:17

    Nu cred ca sunt mulți cei care chiar cred în nevinovația lui Vântu. Cred, însă, că mulți dintre cei care ”țipă” de mila acestuia sunt bocitoare de profesie.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: