FuriousWordPressRipper

”Secta” îi face cu mâna lui Victoraș, iar Aura Vasile a rămas cu brațele deschise spre PDL

Posted in Uncategorized by FuriousWordPressRipper on 18/08/2010

Am stat și m-am întrebat, de multe ori, dacă aroganța și încrederea aproape oarba a lui Geoana și a asociației GRIVCO că vor cîștiga alegerile prezidențiale s-a bazat doar pe sondajele de opinie sau a avut și o componentă externă. Să recapitulăm. În urma celei mai mari coaliții politice din istorie, coaliție care a beneficiat de un aparat mediatic copleșitor în raport cu aparatul modest al președintelui, în ciuda sumelor imense de bani aruncate în campania electorală, președintele Băsescu a fost ales de români în mod liber și democratic pentru a doua oară, consecutiv. Poate că rezultatul ar fi fost altul dacă echipa asociației GRIVCO nu s-ar fi văzut învingătoare înainte de vreme și dacă nu și-ar fi afișat aroganța disprețuitoare, de tipul  Adrian Năstase. Îmi este clar, acum, că dacă măsurile de reformă a statului și a celor de întâmpinare a crizei mondiale ar fi debutat mai devreme, adică în plină campanie electorală, președintele Băsescu nu ar mai fi avut nicio șansă reală. Tot la fel de adevărat este că nu vreau să îmi închipui ce s-ar fi întâmplat dacă asociația GRIVCO ar fi ieșit victorioasă din încleștarea cu electoratul lui Băsescu. Închipuiți-vă, numai, ce ar fi făcut un Guvern ai cărui miniștri ar fi fost după chipul și asemănarea lui Cătălin Voicu și garantați de garantatorul lui Vanghele, care este. Acum, când reforma statului a fost demarată, mai împinsă de la spate de către președinte, mai șovăielnică decât ne-am fi dorit, asociația GRIVCO face eforturi disperate în direcția suspendării președintelui. Ștafeta aroganței a fost înmânată micuțului  dar arțăgosului Ponta, iar acțiunile acestuia se canalizează în direcția stopării reformei și a suspendării președintelui, arhitectul și garantul succesului acesteia. Ne place sau nu, chiar dacă nu sună foarte democratic, soarta reformei stă în mâinile lui Băsescu și în capacitatea acestuia de a struni un Guvern șovăielnic.  Dacă raportul de forțe media și politice, un raport profund disproportionat în timpul campaniei prezidențiale,  ar fi fost unul care sa se reflecte și în intentia de vot a electoratului, în acest moment Romania s-ar fi găsit în situația Greciei.

În contextul de azi, când Victoraș se distanțează în mod brutal de Antonescu, dorind să demoleze de unul singur Guvernul prin moțiune de cenzură și să declanșeze alegeri anticipate, opoziția social-democrată antireformistă din România își face din criză un aliat mai puternic decât toate trusturile media la un loc. Totuși, chiar și așa, Victoraș nu ar avea nicio șansă de câștig dacă nu s-ar baza și pe altceva.  Poate doar dacă toată echipa schismaticilor din PDL ar trece in corpore la PSD.

Pe ce finanțare se bazează Victoraș? Dacă veți găsi răspunsul la această întrebare, veți găsi și motivația aroganței și siguranței cu care acesta atacă procesul de reformă a statului construit de Iliescu. Cu ocazia viitoarei moțiuni de cenzură, PNL va da măsura maturității sale politice și va alege între a reveni pe partea dreaptă, acolo unde îi este locul, sau va aștepta să culeagă firimiturile de la masa lui Ponta.

Aștept să văd programul de guvernare al lui Victoraș și, desigur, proveniența resurselor financiare cu care acesta își propune să susțină acest program.

Later Edit: Victor Ponta a acordat ieri un interviu pe HotNews. Am remarcat întrebarea nr. 14, pusă de poweraxxel și pe care o reproduc aici:

Întrebarea nr. 14 poweraxxel
Atunci cand parlamentarii plecau de la PSD infierati acest gest. Acum vad ca deveniti mai binevoitor daca dezertarea este in interesul scopurilor PSD. Considerati ca sunteti consecvent?

Victor Ponta

Consider ca ma aflu intr-un cerc vicios, si am capacitatea de a iesi din el.

1. Ca principiu, migratia parlamentara o consider negativa si vom sustine sanctionarea sa prin Constitutie (la fel ca la alesii locali).

2. Consider ca sa pleci din opozitie la putere este condamnabil pentru ca o faci in mod clar pentru avantajele puterii. Nu se poate aplica aceeasi judecata la cei care pleaca de la putere si vin in opozitie.

3. Cercul vicios de care vorbesc se refera la solicitarea aproape generala de a trece o motiune de cenzura si a da jos guvernul, ceea ce matematic si constitutional este posibil doar daca la voturile PSD si PNL se adauga si alti parlamentari.

Riddick, ”secta”  îi face cu mâna lui Victoraș sau lui Antonescu? Sau poate că își face cu mâna sieși?

Update 20.08.2010
Zece senatori PDL ar intenţiona să demisioneze din partid, la începutul sesiunii parlamentare sau chiar la şedinţa de plen a sesiunii extraordinare, urmând să formeze, în primă instanţă, un nou grup independent în Senat
Sursa: Mediafax

Recunosc că am greşit raţionamentul. De altfel, era la mintea cocoşului că secesioniştii PDL nu ar fi putut să migreze spre PSD, pentru că nu ar mai fi putut să spună că mai reprezină pe cineva, nici partidul şi nici alegatorii cu convingeri de dreapta.
Să fi fost eu în locul lui Boc, la primul BPN le-aş fi spus aşa: ” Fraţilor, e un moment greu pentru ţară. Gata cu politica de partid. Toţi parlamentarii PDL, de mâine, în numele unei mari şi puternice grupări parlamentare, va daţi demisia şi deveniţi parlamentari independenţi. Toţi, fără excepţie. De mâine mă declar şi eu premier independent şi vom deveni PDLI.

Reclame

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Riddick said, on 18/08/2010 at 14:43

  Am impresia că „distanţarea” PSD de PNL e teatru kabuki, să se mai lipească votanţi PDL dezamăgiţi, la PNL (1/3 din votanţii lui Antonescu la turul I nu a mers cu Geoană la turul II).

  Nu ştiu cui va face cu mâna „secta”, dar mă aştept cât de curând la o limpezire.

 2. furiouswordpressripper said, on 18/08/2010 at 15:04

  Adica tu consideri ca motiunea de cenzura va trece si ca vom ajunge la alegeri anticipate? Te intreb asta pentru ca ai extins calculele pana la nivelul electoral. Eu ma refeream doar la sansele matematice pe care le are motiunea lui Victoras si la personajele predispuse sa tradeze proiectul de reforma al PDL si al presedintelui Basescu.
  Îl citez pe Cristian Preda:
  „Cred că trebuie luată în calcul varianta Guvern PSD-PNL din toamnă, cu PDL în opoziţie, dacă ar eşua un alt aranjament. Pentru că mie mi se pare că remanierea în acest moment mi se pare o operaţie sortită eşecului, de la bun început”
  Matematic, insa, in configuratia actuala, acest lucru nu este posibil, nu?
  Cine crezi ca isi vor vinde presedintele?

 3. Riddick said, on 18/08/2010 at 16:29

  PSD şi PNL tocmai au convenit să formeze majorităţi în consiliile locale şi judeţene şi să schimbe viceprimarii de la PDL, unde au majoritate.

  O guvernare PDL+PNL este exclusă, cel puţin în legislatura aceasta şi în următoarea. Tot ce poate face PDL este să modifice legea electorală la 2 tururi de scrutin şi să ducă PNL mai aproape de media ALDE în UE, 11,5%.

  Stânga PSDNL vrea mandat complet de 4 ani, şi consideră că îl pot obţine forţând anticipatele. Sunt semnale că „secta” cloceşte un nou partid, s-a scăpat Macovei anul trtecut.

  Dacă PDL nu impune noua lege electorală, a pierdut partida.

  • poweraxxel said, on 18/08/2010 at 19:32

   PSDNL nu poate avea mandat de 4 ani chiar si in cazul alegerilor anticipate. Atunci vor avea un alt numar de mandate doar pana la termenul initial de alegeri … Apoi, odata ajunsi la putere, nu garanteaza nimeni ca nu intra si ei in fibrilatii! Lupte interne, razboaie de influenta, etc. Sunt maestri la astea!

   • furiouswordpressripper said, on 18/08/2010 at 19:48

    @poweraxel, indiferent de durata mandatului, consider ca este o lasitate din partea unui guvern sa lase opozitia la guvernare pe criteriul ca poate vor intra si ei in fibrilatii. Mai presus decat lupta politica este interesul national materializat intr-o reforma reala a Statului si a clasei politice. Fara o reforma reala, fara un salt calitativ in planul politic si administrativ, tot efortul PDL de a castiga alegerile isi pierde suportul electoral in mod definitiv. Cred sincer ca ne furam caciula dupa fiecare schimbare de Guvern in speranta ca la urmatoarea schimbare se va intampla ceva divin care va face in locul nostru ceea ce ne tot coim de 20 de ani sa facem. Schimbarea!

 4. furiouswordpressripper said, on 18/08/2010 at 16:48

  Ideea unui nou partid este tot atat de idioata pe cat este de costisitoare. Un nou partid nu poate strange suficiente voturi intr-un timp atat de scurt cat sa ajunga in Parlament, iar un partid fara reprezentare parlamentara nu poate fi mai bun decat este PNTCD acum. Daca motiunea de cenzura va trece, vom putea pune cruce reformelor care ne-ar fi pus in randul tarilor civilizate. Sper sa nu ne loveasca din nou blestemul rosu prin intermediul secesionistilor. Moscova ne ameninta pana si cu guvernarea.

 5. Riddick said, on 18/08/2010 at 16:52

  Partid nou, ca plan B. Dacă „secta” pierde meciul intern şi PDL pierde guvernarea. Şi dacă are oameni în parlament. Că dacă ies anticipate, nu mai pupă loc de candidat PDL niciunul.

  Un bun motiv să nu vrea nici ei anticipate. Sau poate misiunea reală este destrămarea PDL.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s