FuriousWordPressRipper

Cine este Florin Cojocaru și ce vrea el de la Madama

Posted in Uncategorized by FuriousWordPressRipper on 05/08/2010

Ce vrea Florin Cojocaru e simplu de aflat. Deschideti pagina site-ului și citiți textul  cu titlul ”Chemare la arme”. Nu vă speriați, pentru că, în ciuda îndemnului la voluntariat în folosul ” asociației ”sale, nu veți găsi nicio strategie sau vreun plan de luptă. De altfel, nu veți afla nici cine este inamicul și nici scopul și durata luptei. Cu alte cuvinte, armată să fie că găsește ”asociația”  pe cine să atace.  Ca să nu vă făceți iluzii că veți lupta cu dușmani adevărați, găsiți în stânga paginii, sub poza carismaticului autor, lista textelor acestuia. Le reproduc aici pe ultimele:

Un popor în căutarea unui inamic

Ce vrea Madame? Primul ceai – cîteva detalii

Videanu e prost

Videanu cel viteaz

V-ați prins deci. ”Asociația”,   deși nu se constituie ca formațiune politică, dorește să vă cheme la luptă împotriva celui pe care învăpăiatul luptător insinuează că ar fi  dușman al poporului, aceasta, asociatia adica, considerându-se în mod ridicol o expresie a societății civile. Dacă n-ar fi fost amuzantă, chemarea la luptă sub flamurile acestui crucișător de baltă ar fi fost, cu siguranță, patologică.  În fapt,  ”asociația” nu este altceva decât expresia în plan virtual a atacurilor lui Nuș cu scopul de slăbi PDL și, în mod implicit, de a-l îndepărta pe președinte de partidul care i-a mai oferit încă un mandat.  Veți regăsi cu ușurință în lista de autori persoane care lucreaza pentru Nuș sau publică articole și pe VoxPublica, un site cunoscut pentru pozițiile sale.

Preda, zis și ”profesorul ” , care își face imagine atacandu-și colegii de partid pe ecranele televiziunilor lui Nuș și ale lui Felix , este patronul spiritual al ”asociației” .

Bun, vă veți spune,  chiar dacă este profund imoral și incorect politic, nu-i poți acuza de ceva ilegal.  Nu, nu este ilegal, atât timp cât este asigurata transparența ”asociațiilor”  iar statutul acestora este legitim reprezentat în plan politic.

Hai s-o spunem pe șleau.  ”Secta”  profesorului, zisă mai nou ”asociația”,  dorește penetrarea şi preluarea partiduluifolosindu-se de grupări neafiliate politic și finanțate în mod netransparent.

Later edit: 02.09.2010

Iată că n-a durat mult şi au reuşit :

Aseară s-au semnat actele de divorţ între Băsescu şi PDL

Cine este, de fapt, Florin Cojocaru ? Știe cineva? Ce interese reprezintă acesta?

Reclame

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Riddick said, on 05/08/2010 at 12:12

  Văd că mai zice „plecăm prin ţară cu Ceaiurile”, deci agitprop în întâmpinarea congresului PDL.

  Aveau acum câteva luni rubrica „liberalul din şifonier”, unde scria (exclusiv) parlamentarul PNL Horaţiu Buzatu.

  By the way, Alexandru(„Ducu”) Hâncu (singurul dintre autori în care am încredere) nu mai scrie acolo de prin iarnă.

  • furiouswordpressripper said, on 05/08/2010 at 12:27

   @Riddick, ceea ce sustin ”asociatii” este o aberatie pentru idioti, desigur. Ei pretind ca sunt o asociatie non profit, deci finantata din donatii, si care urmareste reformarea PDL ca partid politic. Bun, acum spune-mi si mie care ar fi idiotul sa isi doneze banii pentru asa ceva? Mai repede construiesti un alt partid, nu? Ei au primit o comanda si vor sa ingroape BVB ca principal pilon de sustinere al PDL. Sa presupunem, prin absurd, ca profesorul ajunge in structurile de decizie ale partidului. Cum crezi ca va arata partidul ala? Teo consilier? Come on! …e cusuta cu ata ”rosie”

   • Riddick said, on 05/08/2010 at 12:39

    Sunt curios ce iese la congres. Cred că „secta” nu prinde nicio funcţie de vârf.

    Rămân la părerea că cel puţin MM şi CP trebuiau excluşi de luni de zile.

 2. furiouswordpressripper said, on 05/08/2010 at 12:50

  @Riddick, nu, nu trebuie exclusi, dimpotriva, trebuie sa primeasca sarcini concrete in partid. Boc a fost intelept cand la trimis la Udrea in organizatie si i-a dat o sarcina dificila. Spun dificila pentru ca Preda va trebui sa isi schimbe retorica discursului public, ori trebuie sa se declare depasit de sarcina primita. Pentru ca nu poate aduce membri in organizatia de partid cu discursuri de genul” PDL face jocul PSD, asa ca veniti la noi in partid chiar daca sunteti de stanga”
  Plus de asta, Udrea va sterge cu el pe jos daca il prinde cu jumatati de masura, pentru ca blonda e dura. Lasa ca e bine. Monica Macovei este iesita din carti momentan.

 3. furiouswordpressripper said, on 05/08/2010 at 13:01

  Tot atat de adevarat este ca Udrea, insetata de o mai mare influenta in partid, ar putea lasa jos pretentiile fata de Preda alegand sa faca echipa cu acesta la viitoarele alegeri. Competitia este buna atat timp cat este si fair. In teritoriu, insa, Udrea nu sta foarte bine iar Preda e zero. Nu cred ca Udrea va da vrabia din mana. E prea inteligenta si nu cred ca va renunta la sprijinul declarat al lui Blaga.

 4. DespinaVestea said, on 05/08/2010 at 15:04

  Salut 🙂

  S Lazaroiu si M Neamtu -ce cauta pe-acolo ,ai idee?

 5. furiouswordpressripper said, on 05/08/2010 at 15:28

  @DespinaVestea, si ei pe acolo, ca si mine, mai un comentariu, mai o maslina, e o tara libera. Cand se pune de-o mamaliga e bine sa stai la masa de la inceput, nu?

 6. DespinaVestea said, on 05/08/2010 at 15:57

  Mai un ceai, mai o cafea 🙂

  Cel mai nimerit ar fi sa-si spuna „Cafeneaua politica”

 7. furiouswordpressripper said, on 05/08/2010 at 17:11

  @Despina, 🙂
  Pana la urma, stie cineva cine este Florin Cojocaru? Sa-l caut la CNSAS? 🙂

 8. DespinaVestea said, on 05/08/2010 at 17:29

  Never heard..
  Cred ca-i prea tanar pt CNSAS-

  De acum vine generatia Soros – New Wave 🙂

 9. poweraxxel said, on 10/08/2010 at 12:23

  Salutare!
  Sunt nou prin blogosfera. Am gasit interesanta intrebarea din titlu. Dar nu inteleg articolul! Deci, cine este?

  • furiouswordpressripper said, on 10/08/2010 at 22:15

   @poweraxel, nu stiu nici eu cine este. Astept pe cineva care stie si poate imi spune si mie. In definitiv, ceea ce incearca Florin sa faca ar fi si corect daca ar fi inregimentat politic. Dar nu este. Sau nu este deocamdata, ma rog. Ideea dupa care inregimentarea societatii civile si lupta acesteia cu un segment al unui partid politic, in speta PDL, imi lasa impresia ca dincolo de principiile nobile fluturate pe Blogary nu stau decat calcule marunte si reglari de conturi in interiorul partidului. Altfel spus, mobilizarea societatii cvile ar fi fost demna de cauze mai bune, iar proiectul reformei clasei politice ar merita sa treca dincolo de ganitele unui singure grupari politice.
   Intr-o singura fraza, cred ca miscarea pe care Florin incearca sa o declanseze are obiectivul marunt de a-l sprijini pe Cristian Preda sa capete „reprezentativitate” in PDL si o oarecare legitimitate a discursului sau critic la adresa propriului partid.
   Naivitatea acestui demers este maxima dar si inutila ca finalitate daca nu este dublata de un proiect credibil si realizabil, proiect cu care profesorul sa iasa in fata si caruia sa i se dedice. Altfel, tot acest demers este un fel de „sa plece ei ca sa vin eu, uite asa, pentru eu cred ca sunt mai bun”.
   Sa nu uitam ca tot asa l-a schimbat si Iliescu pe Ceausescu, cu un larg concurs popular, pentru simplu motiv ca s-a crezut mai bun.

   • poweraxxel said, on 11/08/2010 at 06:21

    Sunt de acord cu tine in principiu. In ultimii 20 de ani romanii au fost atat de manipulati si folositi ca masa de manevra incat astazi am ajuns sa ne indoim si de intentiile propriilor parinti … Totusi, cred ca fiecare dintr-e noi, personal, trebuie sa nu renunte sa isi doreasca sa se intample unele lucruri. Poate ca blogary nu este ceea ce pare, poate ca se va dovedi ca este o noua AC, poate ca va sfarsi la fel, dar eu cred ca daca inca mai avem vointa sa facem ceva, suntem datori sa incercam. E adevarat, cu mai multe rezerve, cu mai multa retinere, dar eu zic ca fiecare posibilitatea de a face lucrurile sa se miste trebuie incercata, chiar daca suntem banuitori ca nu este ceea ce pare. Iar daca chiar nu este decat ceea ce presupui tu, poti sa privesti lucrurile si asa: ai o buna ocazie de a transmite personal unor membrii ai unui partid, ceea ce doresti tu de la ei. Daca vor sa tina cont, ok. Daca nu, ii arzi la urmatoarele alegeri.

 10. furiouswordpressripper said, on 11/08/2010 at 09:39

  @poweraxel, dictatorii de pe Blogary si-au pierdut echilibrul si suporta cu greu critica aplicata. De altfel, chiar asa m-am pierdut dreptul de acces pe Blogary, in urma unei legitime curiozitati cu privire la identitatea si legitimitatea unei „cooperative” private sa intervina in competitia interna a unui partid politic, intamplator aflat la guvernare. Slabiciunea umana este scuzabila atat timp cat este trecatoare, rodul unui impuls de moment sau al cantitatilor de lichide consumate. Daca, insa, acestea persista, intoleranta manifestata fata de vocile critice devine expresia patologica a extremismului.

  • poweraxxel said, on 11/08/2010 at 12:09

   Stimabile,
   Sper ca este vorba doar de prea mult testosteron … Te sfatuiesc sa ii contactezi din nou si sa aplici celebra zicala romaneasca „vorba dulce mult aduce” … Eu unul as fi dezamagit sa stiu ca am gasit nimic altceva acolo decat inca un „cor”. Pentru ca in general, cu cat ai idei mai multe si mai opuse, cu atat ai mai multe variante de studiat si astfel, mai multe sanse sa iei o decizie corecta …

 11. furiouswordpressripper said, on 11/08/2010 at 13:30

  @poweraxel, poate ca voi reveni pe Blogary dupa ce ma intorc din concediu. Nu stiu, insa, in ce coditii vor accepta sa comentez, pentru ca „vorba dulce” si consensuala nu face parte din bagajul meu. Eu nu am comentat pe Blogary ca sa socializez. Mi-am exprimat parerea numai in cazurile in care am avut pareri divergente, pentru ca a fi complezent este un exercitiu pe care il detest.
  Sper sincer sa nu ajungi sa fii dezamagit.

 12. Florin Cojocariu said, on 02/09/2010 at 21:03

  Mda. Sint perplex. Am trimis un CV lui Riddick, il puteti cere de la el. E de un prost gust absolut felul in care se arunca cu rahat aici. Cine are sa-mi puna intrebari o poate face direct pe florin at blogary punct ro.

 13. furiouswordpressripper said, on 03/09/2010 at 20:14

  @Florin, te rog sa nu faci pe prostul cu mine, ca stiu ca nu esti. Adica banuiesc, dar nu bag mana in foc. Si nici Videanu nu este prost, desi ai aruncat cu rahat in ventilator, iar acum te miri perplex de unde vine mirosul. Eu n-am aruncat cu rahat, nici aici si nici in alta parte. Am intrebat cine esti de fapt si ce vrei. Ai ceva de ascuns? Este Riddick, personajul caruia i-ai trimis CV-ul, superiorul tau ierarhic? 🙂
  Hai, varsa tot!
  Esti ridicol, Florin!

 14. estu said, on 05/09/2010 at 08:36

  Zexe, scuze, dar banat fiind in spiritul reformei blogariene, am vazut un link unde erai infierat cu manie aristocratica. asa ca am aterizat ptr prima oara pe acest blog.
  imi permit o incercare de raspuns, fara pretentia ca as avea si dreptate.
  domnul FC este un ‘telectual roman. nici mai mult nici mai putin. si cel mai bine cred ca e caracterizat de prima parte a articolului tau. adica unul care nu stie ce vrea, cum, cu cine, de ce. da’ combate cu siguranta de sine a celui convins de superioritatea absoluta a ego-ului propriu si personal.
  dar partea a doua nu cred ca i se potriveste. Nu e un instrument al lui Nus, cel putin nu constient. scopul lui nu e sa slabeasca PDLul si pe Basescu. Acest efect(ptr ca asa se intampla) e doar un rezultat al incapacitatii de analiza si de dialog.
  acestor oameni le lipseste in primul rand toleranta si o doza de modestie.
  Sunt bine intentionati in ansamblu, inteligenti dar totusi incapabili sa treaca de o aroganta pe care habar nu am cum naiba si-au acumulat-o.

 15. furiouswordpressripper said, on 05/09/2010 at 19:44

  @estu, dacă nu era @nedo care sa echilibreze balanţa bunului simţ şi a umorului de bună calitate, Blogary ar fi fost un site trist, extrem de trist.

 16. estu said, on 09/09/2010 at 07:48

  deci Basescu a spus in direct ca nu exista in PDL grupuri gen BVB.
  de unde rezulta clar ca Basescu nu recunoaste ceea ce toata lumea care scrie pe bloguri destepte stie!
  ca doar nu or fi gresit ei, nu? nu e posibil, ei sutn atoatestiutori si complet infailibili!
  au construit o intreaga teorie pe grupurile astea, nu or sa lase realitatea sa le-o strice!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: