FuriousWordPressRipper

Jurnal de criză – Update

Posted in Uncategorized by FuriousWordPressRipper on 02/02/2010

 • Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că este posibil să renunţe la funcţia de prim-vicepreşedinte, motivând că aceasta a generat tensiuni de care formaţiunea liberală nu are nevoie, el precizând că nu a luat o decizie. Dacă ne gândim la oferta generoasă primită de la PSD, e posibil ca „balerinul” să renunţe şi la funcţia de preşedinte al PNL, considerând, de asemenea, că formaţiunea liberală nu are nevoie nici de ea.
 • Viorel Hrebenciuc a fost reales, luni, în funcţia de lider al grupului PSD din Camera Deputaţilor. Hrebenciuc în varianta reloaded ne face un semn prietenesc cu mâna, lăsându-ne de înţeles că flăcările violet ard gazul cu folos şi în PSD. Se pregăteşte Geoană.
 • Adrian Năstase şi Valeriu Zgonea au fost reconfirmaţi, luni, în şedinţa grupului PSD din Cameră, reprezentanţii PSD pentru o funcţie de vicepreşedinte în Biroul Permament şi funcţia de secretar, neavând contracandidaţi. Competiţia din PSD este acerbă, dar lipseşte cu desăvârşire. Aşa cum îl ştim, strângător, Năstase se  înscrie la concurs pentru toate posturile eligibile numai atunci când se asigură că nu mai sunt contracandidaţi. Această deprindere a căpătat-o din experienţa tristă de la prezidenţialele pierdute de veşnicul inculpat. Se pregăteşte Geoană.
 • Deputatul PNL Cristina Pocora le-a spus deputaţilor, azi, în sesiunea de plen dedicată declaraţiilor politice, că toţi copiii români au nevoie de desene animate cu personaje-eroi care nu promovează violenţa, precum Mickey Mouse, Minnie sau Pluto. Preocuparea parlamentarilor PNL pentru personajele din filmele de desene animate este binecunoscută, iar Cristina Pocora face din declaraţia sa vârful de lance al politicii liberale în actuala sesiune parlamentară. Dezbaterile se anunţă furtunoase.
 • Organizatiile neo-naziste au tot mai mare influenta in Rusia, actiunile lor fiind din ce in ce mai violente, a dezvaluit un reportaj facut de SkyNews. Potrivit informatiilor oficiale, 71 de persoane au fost ucise de neo-nazisti in Rusia in 2009.  Stirea aceasta merită să o citiţi şi să vă puneţi întrebările potrivite cu privire la personajele politice din România şi la legăturile ascunse cu grijă de ochii presei ale acestora cu Moscova.
 • Fitch Ratings a îmbunătăţit perspectiva ratingului României, de la „negativă” la „stabilă”, şi a confirmat calificativele „BB+” şi „BBB-” pentru datoriile pe termen lung în valută şi monedă naţională, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.  Reacţiile contestatare la această evaluare făcută de Fitch nu vor întâzia să apară în presa din România. Vom avea şi un vinovat, probabil, iar cel mai vinovat se va face Guvernul României şi premierul Boc. Videanu şi Berceanu vor fi şi ei suspectaţi că i-au plătit pe cei de la Fitch Ratings pentru calificativele primite.  Blaga va fi şi el înfierat pentru tăinuirea acestei crime la adresa ratingului de ţară. Duşmanii poporului vor căpăta astfel şi nume. Cristian Preda va fi ocolit de orice suspiciune, el fiind cel care s-a ocupat cu demascarea conspiratorilor.
 • Pensiile militarilor, poliţiştilor, ai angajaţilor serviciilor secrete şi ai funcţionarilor publici din penitenciare vor fi calculate diferit faţă de cele ale magistraţilor şi ar putea beneficia de o serie de condiţii speciale, au declarat astazi reprezentanţii Ministerului Muncii. Ca să înţelegem despre ce excepţii vorbeşte această lege, eu propun să vedem cazul concret al unui astfel de pensionar, expus pe larg într-un articol de presa mai vechi.
 • Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a propus, marţi, în plen, referindu-se la reformarea statului, ridicarea imunităţii şefului statului şi a introducerii avizului Parlamentului pentru numirile făcute de preşedintele ţării. Vezi şi următoarea ştire!
 • Liderul grupului deputaţilor PDL, Mircea Toader, şi-a retras, miercuri, solicitarea adresată Comisiei juridice privind cererea de începere a urmăririi penale împotriva fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu în cazul Sterling. La prima vedere s-ar părea că Tăriceanu i-a speriat atât de tare pe portocalii, încât aceştia au facut un pas în spate. Guvernul a finalizat ancheta în cazul Sterling şi a decis să sesizeze Parchetul asupra raportului, care arată că înţelegerea cu firma canadiană a fost prelungită pentru a evita licitaţiile şi îi indică drept responsabili pe foştii şefi ANRM, fostul şef al SGG şi un fost secretar de stat din Finanţe. Cu alte cuvinte, Guvernul aruncă dosarul „pentru săvârşirea infracţiunilor de subminare a economiei naţionale, de abuz în serviciu contra intereselor publice” în ograda justiţiei, şi cum justiţia este pândită la colţ de UE cu suspiciunea, deja declarată, de corupţie, va trebui să dea urgent o soluţie pe seama acestui caz. În această manieră, instanţa nu se mai poate agăţa de imunitatea lui Tăriceanu. Fără nicio îndoială, instanţa va menţiona documentele semnate de fostul premier, dar nu se va pronunţa asupra vinovăţiei acestuia din motive de imunitate. Avem două cazuri. Primul ar fi ca justiţia să dea un verdict în care să-i condamne pe inculpaţi, iar în acest caz semnătura lui Tăriceanu pe documentele incriminate îl vor scoate drept vinovat apărat de imunitate, iar dacă justiţia va da un verdict contrar, nu ştiu cum vor putea să îl justifice. În cazul în care comisiile europene ne arată steguleţul roşu pe justiţie, guvernul va fi obligat să ia măsuri dure de reformare a acesteia. E simplu, dosarul se amână până când vom avea o justiţie capabilă să împartă legea în mod egal, fără excepţii, tuturor cetăţenilor acestei ţări.
  Preşedintele Traian Băsescu a declarat că regretă că nu a introdus o a treia întrebare la referendum, care să vizeze eliminarea imunităţii pentru parlamentari, miniştri şi preşedinte, dar că speră ca această măsură să fie introdusă la revizuirea Constituţiei, altfel face un nou referendum. Voinţă politică există, ne mai trebuie şi un Parlament care să ne reprezinte.
 • Instanţa Tribunalului Bucureşti a amânat din nou, miercuri, începerea audierii lui Dinu Patriciu şi a celorlalţi inculpaţi din dosarul Rompetrol, din cauză că Alexandru Bucşă şi-a schimbat avocaţii, iar aceştia trebuie să studieze materialul de urmărire pentru a pregăti apărarea. Acolo unde nu există imunitate parlamentară există şi alte metode procedurale de temporizare a actului juridic. Mă întreb de ce ne mai făcem iluzii cu privire la raportul pe justiţie …
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: