FuriousWordPressRipper

După o şampanie mai punem de-o campanie?

Posted in Uncategorized by FuriousWordPressRipper on 02/01/2010

Nu cu mult timp în urmă citeam pe fluxul de ştiri cum că ”Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, împreună cu preşedintele PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, au stabilit să încheie un protocol politic la nivelul Capitalei pentru susţinere reciprocă în alegerile parţiale şi promovarea în comun în Parlament a proiectelor celor două formaţiuni”. Dacă stăm bine să ne gândim, şi punem la socoteală că şi Antonescu l-a sprijinit pe Geoană în turul doi pentru prezidenţiale, susţinerea pe care PSD-ul este dispus să o facă pentru candidatul liberal este rezultatul firesc al îngemănării celor două partide, atat ca scop, cât  şi ca joc de imagine. Miza fiind una mică, adică una mică pentru PSD, partidul lui Vanghelie şi al lui Iliescu face un ingenios joc de imagine pregătindu-se din timp pentru viitoarele alegeri locale, prilej cu care vor încerca să se folosească de imaginea de partid bicefal Geoană-Crin cu orientare stanga-dreapta.

Dacă pesedisto-liberalii nu se pot despărţi de purtatorii de imagine prăfuiţi, de cealaltă parte, democrat-liberalii caută să îşi promoveze o nouă generaţie de politicieni. Strategiile celor două mari formaţiuni diferă în mod substanţial prin modul de abordare.

În cazul stângii PSD+PC+PNL, spun aşa pentru că liberalii lui Crin, după ce au alungat echipa de dreapta a liberalilor lui Stolojan şi au bătut palma cu echipa lui Iliescu pentru a guverna, au promovat şi guvernat cu măsuri social-democrate, i-au scos în faţă pe cei doi politicieni reprezentativi pentru această alianţă, Vanghele şi Chiliman, pentru că o poză cu Geoană şi Crin bătând palma pentru Bucureşti nu putea fi decât o altă poză cu looseri. Candidatul acestora, Radu Stroe, are un CV impresionant în comparaţie cu cel al tânărului PDL-ist Prigoană. Din acest punct de vedere lupta este tot atât de inegală ca a lui Băsescu cu stânga conservatoare, numai că tânărul Prigoană nu are alonja şi nici directa de dreapta a lui Băsescu.  Ambele tabere ştiu că de data aceasta lupta se dă între echipele de campanie iar rezultatul acestor alegeri va fi unul purtator de mesaj pentru electoratul noii formaţiuni politice născute din PSD, PC, şi liberalii de stânga care au rămas în PNL dupa plecarea celor de dreapta în PDL.

În echipa PDL-ului, aceste alegeri nu sunt altceva decât aruncarea în luptă a celor mai tineri dintre ei. E ca şi cum i-ar arunca în bazinul cu apă pentru o primă lecţie de nataţie. PDL-ul îşi antrenează echipa pentru localele ce urmează. Ceea ce se remarcă în PDL este spiritul de echipă şi o disciplină de grup pe care o avea numai PSD-ul până la apariţia baronilor locali de culoare roşie. De remarcat este faptul că, dacă Prigoană va reuşi perfomanţa să câştige aceste alegeri, de partea cealaltă, Radu Stroe ar suferi o lovitură de imagine devastatoare, atat el dar mai ales echipa care l-a garantat, anume Vanghelie dar şi corespondentul său din PNL, Chiliman. În cazul în care Prigoană va pierde aceste alegeri PDL-ul nu suferă nicio pierdere majoră, în schimb a reuşit să îşi mai promoveze un tânăr politician.

Dacă mă întrebaţi pe mine, şansele sunt împărţite în mod egal între cele două echipe de campanie iar diferenţa o poate face numai ingeniozitatea campaniei duse de acestea. De altfel, cred ca va fi cea mai frumoasă campanie.

Nu aş fi scris acest micuţ articol dacă nu m-ar fi întrebat de sănătate Niku Elektriku, semn că mă citeşte şi pe mine cineva.

La mulţi ani, tuturor !!

Reclame

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. theo said, on 02/01/2010 at 18:52

  coalitia ticälositä , iar isi dä mana pt. un secu.

  O FI ASTA LUSTRATIA????????

  rusine.

 2. furiouswordpressripper said, on 02/01/2010 at 19:20

  @Theo, hai să nu dramatizăm. În politică nimeni nu este Albă ca Zăpada, iar lustraţia la noi în ţara din păcate se va face in mod biologic, prin schimbul de generaţii. Polarizarea clasei politice prin separarea stângii social democrate de dreapta democrat liberala este, poate, cel mai mare câştig al acestor alegeri prezidenţiale. Măcar ştim cine este de stânga şi cine este de dreapta, nu?
  Dintr-o dată, clasa politică s-a scuturat de impostori care jucau pe extrema dreapta, ei fiind stângaci prin naştere.

 3. mihaibeltechi said, on 02/01/2010 at 19:51

  LA MULTI ANI !

  TE CITESC MAI MULTI DECIT CREZI.Ii preocupa si pe altii problema campaniei din sectorul 1
  http://anonymusgerula.wordpress.com/wp-admin/post.php?action=edit&post=1637

  http://anonymusgerula.wordpress.com/wp-admin/post.php?action=edit&post=1635

 4. turnofftheglory said, on 03/01/2010 at 22:50

  Te citesc si eu chiar daca nu suntem de acord prietene.

  • furiouswordpressripper said, on 03/01/2010 at 23:31

   @turnofftheglory, comentariul tau este unul de bun simt. Nu cer nimanui sa fie de aceeasi opinie cu mine, dar nu pricep in numele carei grupari de opinii te faci putator de mesaj. Care dintre voi nu sunteti de acord cu opiniile mele ?… ca sa stiu cu cine stau de vorba.

 5. turnofftheglory said, on 04/01/2010 at 06:53

  Eu? 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: