FuriousWordPressRipper

O să vă umplem urna cu respect

Posted in Uncategorized by FuriousWordPressRipper on 29/10/2009

Noi vrem respect!… care noi?

Hai să ne ocupăm, acum, de respectul pe care îl cer autorii mesajului ”noi vrem respect!”. Primul lucru la care m-am gândit când am auzit acest slogan a fost Mafia. Da, şi la BUG Mafia m-am gandit, desigur. BUG chiar are o melodie ”respect pentru cartier

Şcoala rusească de manipulare este rudimentară, dar, fără nicio îndoială, are o mare priză la NOI. Să vă explic cum stă treaba. În manualul rusesc de manipulare, la capitolul credibilitate, se stipulează clar: Dacă Răzvan Dumitrescu, Hurezeanu, sau Ursu (bineînţeles că nu l-ar fi omis pe acest Panda cu agresivitate amuzantă) îşi pierd credibilitatea, este suficient să invite în studio un invitat cu imaginea imaculată, şi, înainte de a-i da cuvantul acestuia, să formuleze o frază care să înceapă cu NOI, şi să continue cu unul dintre mesajele celor zece porunci biblice adaptate la formatul de televiziune. Astfel, în mod involuntar, încă de la începutul emisiunii, telespectatorului cu frică de Dumnezeu i se sugereaza că între cei doi, prezentator şi invitat, există o legatură, stabilită asociativ, în plan moral, şi, în mod implict, în planul credibilităţii. Să vă dau un exemplu plastic. Închipuiţi-vă un Vanghelie invitat al unei emisiuni culturale, avându-l ca moderator pe Dinescu. Producătorul ar începe emisiunea cu un cadru strâns, astfel încât să pună în evidenţă privirea-i inteligentă de primar, iar Dinescu, în timp ce cadrul se lărgeşte, ar silabisi poetic…”Noi vrem respect!”. În tot acest timp, cadrul se largeşte suficient de mult astfel încât în stânga ”respectuosului” moderator să poată încăpea macar o jumatate din Pleşu, invitat fiind şi el. În mod evident, orice telespactator cu discernământ s-ar întreaba ce dracului a păţit Pleşu, şi nicidecum nu şi-ar mai pune problema lui Vanghelie sau a lui Dinescu. Corect?

Desigur că sunt emisiuni în care nu se pot aplica asemenea trucuri manipulative. Închipuiţi-vă, spre exemplu, că Stelică şi Dinescu şi-ar începe emisiunea declamând la unison ”Noi vrem respect!”, dupa care, cel mai poet dintre ei ar recita cu intonaţie din opera sa… ”E un nenorocit, bă, un dictator nenorocit, asta e”. Oricât de generoşi am fi cu respectul, trebuie să recunoaştem că există o seamă de personaje care pot să traiască şi fără el.

Ca să mă alătur şi eu tendinţelor de toamnă-iarnă şi speculaţiilor cu privire la ”ce ar fi dacă la alegeri ar câştiga Geoană sau Băsescu”, îmi închipui că dacă ar câştiga Geoană, respectul cerşit astăzi de mafia media în numele nostru se va întoarce la noi cetăţenii în măsura pe care i-l acordam noi astăzi. Cu alte cuvinte, ne vor umple de respect.

Dacă, prin absurd, Geoană ar câştiga alegerile, parcă îl aud pe Vanghelie vorbindu-ne,  întrebat fiind despre respect ” You talkin’ to me? You talkin’ to me? You talkin’ to me? Then who the hell else are you talking… you talking to me? Well I’m the only one here. Who the fuck do you think you’re talking to? Oh yeah? OK

Reclame

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. zydarr said, on 10/11/2009 at 13:15

    Gandeste unde a ajuns Romania, daca Vantu pretinde respect… as vrea sa il vad cerand respectul cuvenit de la cei excrocati de el prin FNI. Imi este greata.

    http://zydarr.wordpress.com/

  2. zydarr said, on 10/11/2009 at 13:16

    http://zydarr.wordpress.com/video-uri/ – gasesti aici un mesaj de la cei care pretind respec, eu cred ca este mult mai sincer decat cel original.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: