FuriousWordPressRipper

Şcoala rusească de lovituri de stat şi bizonul local

Posted in Uncategorized by FuriousWordPressRipper on 28/08/2009

Hai să încercăm să definim împreună noţiunea de lovitură de stat. Eu propun o definiţie care să sune cam aşa: Lovitură de stat se numeşte o răsturnare a puterii politice, putere legitimată de votul exprimat democratic de electorii unui stat. Lovitura de stat se foloseşte de obicei de forţa armată, sau de braţul armat al unei forţe instruite cu scop ofensiv. Spre deosebire de revoluţie, caracterizată de o participare masivă a populaţiei, lovitura de stat este instrumentată de personaje obscure, cu interese şi preocupări care vin în contradicţie cu interesul larg-obştesc.

Supun discuţiei această formulare, înainte de a încerca să vă demonstrez cu argumente logice că se plănuieşte o lovitură de stat de tip rusesc, îndelung pregătită.

Destructurarea României, ca stat unitar naţional şi independent, şi divizarea lui in regiuni de tip voievodat conduse de ”blânda” administrare a baronilor locali, formulată sub sintagma unei autonomii locale lărgite, întinse până la pretenţii teritoriale, este trădată de pretenţiile autonomiei teritoriale formulate de baronii de etnie maghiară dar şi de marile imperii de influenţă ale baronilor locali din toată ţara. Faptul că ţara este împărţită după teritorii marcate de interesele baronilor locali nu mai este un secret. Autonomia administrativ-locală este bună, fără îndoială, dar când autonomia administrativă este adusă să servescă unui clan familial cu interese economic-financiare deservite în manieră discreţionară, într-un dispreţ profund faţă de populaţia locală, e grav. Baronii locali, aceşti mici monştri flămânzi ai voievodatelor pe care le visează, nu au culoare politică, nu au doctrină de stânga sau de dreapta, au doar un cult al propriului interes şi care vine într-un dezacord profund cu interesele comunităţilor. Ori, puterea românilor şi a României, cuvântul nostru în Comunitatea Europeană nu se poate face auzit într-o formă sonoră decât dacă îşi găseşte sincronismul şi dacă intră în acord cu interesul nostru naţional. Toate aceste mici imperii financiare au fost constituite prin jaful banului public, din contribuţiile şi impozitele plătite cu trudă de noi toţi. Vă rog să îmi găsiţi un singur baron local care să deservească sau să îşi acorde interesul propriu cu interesul obştesc şi îmi voi cere scuze.

Pot, oare, aceste entităţi paralele cu instituţiile statului să răstoarne puterea legitimată de votul nostru, al cetăţenilor români, fără ajutorul şi sprijinul puterilor (a se citi serviciilor), străine şi cu complicitatea unor fracţii rebele ale armatei sau a serviciilor româneşti? Desigur că nu. Nu v-aţi întrebat niciodată de ce forţele politice din România nu au promovat niciun personaj de aceeaşi anvergură cu Traian Băsescu în competiţia pentru presedinţie? Să vă spun eu, pentru că nu au nevoie de un preşedinte cu coloană vertebrală care să le stea în faţa interesului de grup de a destructura statul naţional unitar Român, această mândră construcţie a înaintaşilor noştri. Istoria României este plină de vânzările de ţară ale boierimii şi închinarea acesteia în faţa puterilor străine. Putem, oare, sa ne opunem acestei forţe centrifuge care tinde să ne mai destrame naţiunea pentru încă o dată?

Sper din tot sufletul să mă înşel!

În măsura în care convenim asupra formulării noţiunii de lovitură de stat, voi continua să fac radiografia unei posibile lovituri de stat.

Later edit:  Lovitura de stat tocmai a avut loc.  Gura păcătosului …

Reclame

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. furiouswordpressripper said, on 28/08/2009 at 20:03

  Gata! Timpul a expirat 🙂

 2. Nemo said, on 07/09/2009 at 14:04

  buna analiza :). da’ nu prea vad multi comentatori 🙂

  • furiouswordpressripper said, on 07/09/2009 at 18:41

   Da, nici eu nu ii vad. Observi ce bine se camufleaza? 🙂

 3. turnofftheglory said, on 11/09/2009 at 08:49

  Salut. Te deranjeaza daca te aduc in blogroll?

 4. furiouswordpressripper said, on 12/09/2009 at 19:58

  turnofftheglory, te rog. Nu ma deranjeaza, iar cand ies din zugraveli voi acorda si eu mai mult timp bloglui, iar atunci, la schimb, te voi trece si eu.

 5. turnofftheglory said, on 08/10/2009 at 17:51

  Cui pe mana dati voi banu?
  NU tigari si NU Olteanu!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: